13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Název Množství a jednotka
kořenová zelenina 200 g
kedlubna 1 ks
květák 1/4 ks
máslo 30 g
hladká mouka 1 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Drožďové knedlíčky

Název Množství a jednotka
droždí 80 g
vejce 2 ks
strouhanka
malá cibule 1 ks
sůl
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou kedlubnu a růžičky květáku, osolíme a uvaříme doměkka. Do hotové vroucí polévky zaváříme drožďové knedlíčky, povaříme 2 minuty a nakonec polévku zjemníme mlékem. Podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

RECEPTY

Staročeská husa

Postup: Husu omyjeme, osušíme, pokud má husa drůbky, odstraníme je. Odřízneme křídla a... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...